Happy sloth.

Godmorgon! Blev bländad när jag gick upp, solen skiner och det är massa snö utanför fönstret så blev helt förblindad. Farlig är den där snön. Tydligen är någon sibirisk kyla påväg hit så de närmaste dagarna kan det bli
-20 grader(!!!). Jag har än så länge som lägst sett -15 grader, och det räcker och blir över för min del. 

Jag lyckades äntligen ställa in kanalerna på min tv igår. Den "riktiga" tv-kontrollen har jag aldrig haft, utan jag använder mig utav en annan som är till en äldre modell av samma märke. Det gör att jag inte har haft någon aning om vilket nummer vilken kanal är på, en del kanaler har jag dessutom inte ens haftMen igår lyckades jag äntligen! WHEEW! Ett väldigt litet ointressant steg för mänskligheten, men ett stort steg för mig! 
SÅHÄR glad är jag nuuuu!
 

Trettionde.

Fira födelsedagar, överraskningsfest, Mad Men och bli förkyld är ungefär det jag har gjort i helgen. Har och har haft ont i mitt ben sen träningen i onsdags, men nu är det bättre så idag har jag bokat in nya träningar.
På onsdag ska jag, Joel, Nicklas och Jenny åka iväg på kryssning vilket ska bli kul! Jag har aldrig varit på kryssning förut, har bara åkt färjan fram och tillbaks från besök i Finland. Vi hade tänkt åka på en fredag först, men tydligen är det 21 årsgräns då. Alla dessa regler alltså, men det är väl för att en del människor inte kan bete sig helt enkelt. Så klockan 19:30 på onsdag beger vi oss ut på förfrusna böljande blå hav!


Birthdays and Changes.

Jag har så extremt mycket träningsvärk efter gårdagens träning. Det går inte så bra ihop med trappan som är upp och ner till mitt rum. Träningen gick faktiskt ganska så dåligt igår, dessutom hade jag ingen träningskompanjon med mig. Förut klarade jag av just den här gruppträningen jättebra, iförsig brukade jag gå en-två gånger i veckan och träna mer utöver det då. När den värsta träningsvärken har lagt sig blir det nya besök till gymmet iallafall. Vad har jag mer gjort i veckan? Jo, varit hos frisören. Det blev en lite större förändring än vad jag hade tänkt mig gå därifrån med, men det känns bra faktiskt. Håret är nu mer rödaktigt än vad det någonsin varit förut, så den färgen kommer jag att ha tills i vår iallafall, på sommaren går det nämligen inte att hindra mitt hår från att bli blont igen.

Idag fick jag mina kläder från H&M och till min stora förvåning passade allt väldigt bra. Det är inte så ofta det händer, tog dessutom mindre än en vecka att få hem allt. Wihuuu! 
Imorgon ska vi ha kalas för min lilla mormor som fyller 87 år, yaaay! Så det blir matlagning och bakning hela dagen. Jenny fyller också år imorgon så efter mormors kalas ska jag springa iväg hem till henne.

Lilla mormori!


.

Känslan av att vakna till ett helt snötäckt vinterland utanför fönstret är helt okej så länge man slipper hasa sig fram längs oplogade gator. Är ganska så avundsjuk på Josefine som antagligen gifter sig med en wombat på stranden i Australien just nu. Jag hoppas att plogmänniskorna kommer och plogar här i området snart.
Snö i skorna är faktiskt hysteriskt omysigt. Idag har jag inte planerat att göra något särskilt eftersom att jag inte känner mig superfrisk direkt, men imorgon! Då ska jag äntligen till frisören för att göra något åt mitt oklippta flerfärgade hår.

The Horror.

Jag måste börja med att meddela att det är med nöd och näppe jag klarade av kvällen igår. Parnormal Activity 2 och 3 visades hemma hos Jenny och Nicklas och det är ett under att inte hela deras soffa var nerbajsad efter att filmerna tagit slut. Jag har sett tvåan förut, jag tycker den är läskig, TREAN VAR VÄRRE. Mitt hjärta sa typ "I'm out of here!" fem minuter in i filmen. FY FANDERS! Det är dock skönt att ha det gjort, känslan av att det kommer komma minst en film till ligger dock och lurkar. Kommer det en till film vill jag dessutom se den även fast jag vet att jag kommer ångra mig sekunden filmen börjar. Grejen med Parnormal Activity är att filmerna går baklänges typ, så man får förklaringar till varför saker och ting händer. Bortsett från att filmerna var läskiga så var kvällen väldigt trevlig.

Idag har jag varit hemma hos Joel en stund, tittat på Grimm och bara tagit det lugnt. Vi åkte in till Skanstull eftersom att jag har varit på kalender-jakt hela januari. Jag vill bara ha en normal kalender att ha på väggen med lagom stora rutor och ett helt okej motiv. Derpade runt inne på Åhléns utan framgång, men fick hjälp av en expedit. Fanns jättemånga kalendrar med isbjörnar, grodor, trädgårdsfåglar, natur, vatten och konstiga tecknade gubbar...Hur som helst är jag nu nöjd och har äntligen en kalender i min ägo! Joel köpte en film och de två första säsongerna av Mad Men, som förövrigt är en av mina favoritserier, sen åkte vi båda hem. Jag åt middag med mamma och somnade i soffan....hehehe. Det positiva med random naps är att man blir pigg så nu ska jag städa min garderob WIE.

Den tjugonde.

Halsen känns bättre! WIuIIUuuUuUUu! Ett steg mot friskhet! Frågan är egentligen vad jag gör uppe så tidigt men jag har faktiskt en anledning. Som vi alla vet har de flesta vårdinstanser lite halvkonstiga telefontider, mellan HALV NIO(!!!)och halv tio på just det här stället. Hursomhelst så fick jag veta att den medicin jag ville ha recept på inte är subventionerad längre....cryyyyyyyy. Så fick boka en tid iallafall för att prata om andra alternativ/priser. Det blir inte en så liten skillnad heller, istället för 60 kronor på ett år blir det typ 600 kronor.

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på, jag vill fortfarande gå till frisören, men jag ska nog ta det lugnt idag, vill inte jinxa att halsen känns bättre. Det är dessutom -5 ute idag, inte direkt något som lockar ut mig efter fem dagars isolering.


Evil throat.

Det är tydligen ingen idé att hoppas på att det här halsontet ska gå över, fem dagar och än så länge har det bara blivit värre. Idag kunde jag inte ens dricka te utan att ta värktabletter innan. Makaroner med carbonarasås är typ det enda som jag kan äta utan att det känns som att få syra nerhälld i halsen. Det är väldigt skönt att slippa hög feber och vinterkräksjukan iallafall. Det är faktiskt inte att leka med! Som plåster på såren har jag idag besökt H&Ms hemsida för att införskaffa en födelsedagspresent åt mig själv. En jättefin svart kavaj, en klänning, en kofta, lite träningskläder och en bikini fick det bli. Tack för respektabla priser H&M! Om jag inte hade varit en sån n00b på att klippa ihop såna där små bild kollage så hade jag gjort det, men....ja...hehe.

Nu ska jag ta en till värktablett och gå och lägga mig. Hoppashoppashoppashoppas att halsen iallafall gör lite mindre ont imorgon.


Sjuttonde.

Det blev ingen träning idag, känns väldigt tråkigt när man behöver ställa in bara för att man blivit sjuk. Hade nog inte gått så bra ändå med tanke på att jag inte ens kan svälja en klunk vatten utan att ögonen tåras. Tacka vet jag alvedon! Vaknade flera gånger inatt av den outhärdliga smärtan! Nej, lite överdrivet kanske, men det gör faktiskt förskräckligt ont i halsen. Så vad har jag gjort idag? Tittat på lite Seventh Heaven, Ellen DeGeneres Show, DOCTORS(förfärligt kul och ibland på gränsen till intressant till och med)och diverse andra serier. Lite Skyrim har spelats men jag klarar inte av att spela mer än en halvtimme(!!!!alldeles för kort tid)utan att bli illamående och yr. VADFALLS! Det har dessutom hänt innan jag blev sjuk också. HUR SKA JAG NU KUNNA LEVLA I DEN HASTIGHET MIN NÖRDIGHET KRÄVER. Oh, the horror.

Jag hoppas det är bättre imorgon, så jag kan gå ut för första gången sen i söndags, kanske till och med gå till frisören eller bara andas lite frisk luft.

Whine whine.

Vad i hela fridens namn! Har så ont i halsen att jag inte kan svälja eller ens gäspa. Hur ska detta gå? Jag ska ju träna imorgon. Pooooooooooop. Det gör liksom ont hela tiden dessutom. Ska lägga mig i min säng, titta på film och vara liiite bister över att min hals alltid ska hålla på att spöka vintertid.

En måndag.

HELLUUUU! Idag känner jag verkligen mig pigg och utvilad, bortsett från att jag har sjukt ont i min hals från helgens eskapader. HOHO! Idag ska jag iallafall städa och ordna i mitt rum, har med mammas hjälp satt upp den ljuslyktan som jag fick av Joel i julklapp, en röd stjärna, fast inte bara med fem kanter, utan med massa kanter. Ser nästan ut som en såndär spikboll som användes som vapen på typ medeltiden. Fin är den iallafall! När det blivit mörkt sen får jag se hur den ser ut tänd.

Idag har jag insett att det är en månad och tre dagar kvar tills jag fyller tjugo år. BAH! Jag vill jättegärna fira det med alla vänner och all släkt, frågan är hur och när och bläää. Så mycket som behöver organiseras eftersom att alla inte kan komma hit på samma gång. Något slags firande ska det iallafall bli! Får se vad det blir bara. Det känns lite skumt att fylla tjugo ändå, det är liksom slutet på barndomen, tonåren, det enda som man än så länge känner till. Framförallt i andras ögon, de som inte ser längre än till vilket år man är född, hur gammal man är och därmed sätter likhetstecken till det enda man kan vara. Lite bitterljuvt är det ändå.
 

Vi lever alla med känslan att falla.

Nu är det söndag igen och jag har faktiskt fått en del gjort i helgen. I fredags var jag och tränade och i lördags var gick jag och Joel till Blodcentralen för att lämna blodprov. Det var en hel del strul för att ta reda på om jag ens får ge blod, först på grund av den bilolyckan jag var med i. Blev en hel del ringande och frågande tills jag tillslut blev "frisläppt" som det lustigt nog heter. Då tänkte jag att allt var lugnt men icke, eftersom att jag åkt buss i Thailand för mindre än sex månader sen måste jag vänta tills april med att dela med mig av mitt blod. Eftersom att det finns en del malariaområden i Thailand så vill de inte riskera det, vilket såklart är helt rätt. Malaria kan tydligen ligga latent i upp till sex månader, man kan alltså må bra och sen helt plötsligt en dag vakna upp med malariasymptom. Så jag håller tummarna för att slippa det och blir istället kallad i april. Eftersom jag tagit med mig Joel dit fick jag en trisslott, sköterskan i kassan tyckte lite synd om mig på grund av all tid(typ tjugo minuter men ändå)som gått så jag fick en till trisslott. WIHU! Har inte skrapat någon av dem än, men vem vet vad man kan vinna!

Igårkväll var jag och Joel över till Jenny och Nicklas. Lika kul som alltid. På vägen hem kändes det som om man höll på att bli ett frostmonster eller något. Var verkligen svinkallt! Avundas Josefine som slothar runt i Australien just i detta nu.

Nu ska jag lägga mig i min säng och titta på en film jag lånat av Joel, Knocked Up. Seth Rogen är nog en av de bästa skådespelarna som finns i den changern. Får se om det blir några platser lediga på body pumpen imorgon, har hur som helst bestämt med Bella att vi ska gå på pilates på tisdag morgon. Halv nio. Hysteriskt tidigt för att aktivera sig egentligen, men men.


Ordinary.

Jag lyckades! Jag tog mig till gymmet och tränade, även fast jag hann tänka ex antal gånger att det skulle vara skönt att bara gå hem och lägga sig på soffan. Var inte där så länge dock, var mer folk än vad jag trott att det skulle vara vid tio tiden en fredagsmorgon. Dessutom skränade Vinyl 107 från gymradion och det är enligt mig inte den mest peppande musiken. Nu har jag iallafall fått tag i ett gruppträningsschema, upptäckt att gymmet fortfarande har en vägg av svettlukt som slår emot en så fort man öppnar dörren och att allt är i princip så som det alltid varit där.

Nu ska jag försöka mig på att göra en smoothie med stavmixern(hoppas hoppas det funkar)torka håret och om inte alltför länge röra mig in mot stan.


In your eyes I see the eyes of somebody who could be strong.

Tjosihejsi! Nu ska jag snart halka iväg emot bussen för att åka och träffa Maja. Ska inte träffa henne i Zinken förräns vid åtta, men jag är så rädd för att halka att jag hellre kommer fram lite tidigt utan brutna ben. Antagligen blir det att jag sover över hos Joel, han ska upp och jobba tidigt imorgon så då kanske jag äntligen kan komma iväg och träna. Hmmm...

Något som jag inte får glömma bort är att kolla upp en jättelöjlig(men bra) grej som jag skulle vilja införskaffa.
Det är en hållare för telefonen/ipoden/mp3-spelaren som man har på armen när man tränar. SOFT!

Adjöken!

Bläbläbläbläblä.

Usch vilket dåligt väder det är ute. Snöblandat regn och inte så lite av det heller! Ingenting som man gärna går ut i. Jag ska hem till Maja ikväll så jag håller tummarna för att vädret lugnar ner sig tills dess. Planerna idag var att gå och träna, åka och lämna blodprov och boka tid hos frisören - men jag gjorde ingenting av det och spenderade istället dagen med att vara arg och titta på skräp på teven. Ganska så osoft. Ibland är det inte det lättaste att kontrollera sitt humör, värst är nog ändå att inte riktigt kunna ta på vad det är som egentligen gör mig arg. Men men, tids nog tids nog.

Jag ogillar att befinna mig i ett konstant mañana mañana tänkande, när det kommer till kritan är det bara mig själv jag har att skylla, så jag säger igen att IMORGON då ska jag gå och träna, lämna blod och faktiskt göra något vettigt. Idag är redan förbi.


Träniträni.

Idag har jag äntligen köpt mitt träningskort! Så nu ska jag komma igång med träningen igen, hela förra hösten och vintern höll jag ändå igång bra, men träningslusten försvann liksom i samband med att studenten närmade sig. Men nu finns det inget som kan hindra mig! Redan när man varit iväg och tränat ett pass tycker jag att motivationen höjs. Igår var jag med Joel och tränade i gymmet som finns där han bor, det gick väl sådär, sprang litegrann och blev verkligen supertrött. Inte bra!

Monday monday.

USCH vad dålig jag är på det här med träningen. Blir irriterad på mig själv och min icke existerande självdisciplin. Nu har jag iallafall pratat med Joel om att träna tillsammans, det känns liksom lättare att komma iväg och träna när man inte ska gå själv och inte kan skita i det för att den andra personen väntar på en.

Idag fick jag iförsig jobba över en timme så hade ändå inte hunnit/orkat träna efter det.
Kanske inte världens mest intressanta blogginlägg, men det är ganska så lugnt i mitt liv just nu.


Morgon lathet.

Sov lite för länge imorse så några gymkläder har jag inte med mig till jobbet. Jaja, får ta det ikväll eller någon annan dag. Träning var inte direkt det jag var sugen på när klockan ringde halv sex imorse, inte heller när jag väl lyckades ta mig upp en halvtimme senare. Får se om det finns några platser på Body Pump ikväll annars får jag bara fortsätta skjuta på träningen...inte bra!

Det är en ganska lugn dag på jobbet, hoppas det blir lite mer att göra efter lunchen.

Week/Weekends.

Så var det söndag igen. Det känns väldigt skönt att det bara är två arbetsdagar för mig den här veckan. Har haft en del för mig i helgen. I fredags var det avskeds-knytkalas för Petronella som flyttade till Irland idag. Vi får se hur länge hon blir borta, kul att ha en anledning att åka till Dublin och hälsa på. Josefine och Karin hade avskedsfest igår eftersom att de åker till Australien i veckan. Jag är så avundsjuk på alla djur de kommer få se, wombats och kängurus framförallt! Det var en väldigt rolig fest, blev en liten reunion för vår gamla klass också.
Kom nog hem till Joel vid halv fem, så dagen idag har varit ganska så seg.

Imorgon ska jag iallafall skaffa mitt gymkort(även om träna är typ det sista jag vill göra just nu)och träna för första gången på för länge. Ska till och med ta med mig tränings grejerna redan på morgonen, inga undanflykter.
När jag väl har kortet kommer jag kunna boka in pass på nätet, det känns mycket säkrare än att gå till gymmet och hoppas på att det kanske finns plats på det pass man vill gå på.  

Det är bara att hålla tummarna för att latheten inte slår in påvägen hem från jobbet!

Lite vuxenpoäng?

Så, bara en arbetsdag kvar sen är det helg. Väldigt skönt med de här röda dagarna som dyker upp då och då och ger en ledigt. Jobbandet går för övrigt bra, tråkigt att det bara är tre dagar kvar, för den här gången alltså.
Men det känns bra att rikta in sig på vikariat just nu i och med att jag ska hinna med en del plugg.
Planen är att göra högskoleprovet, sen börjar mina kurser på komvux, det är dock först i mars.
Det här är typ det som jag har planerat att jag ska göra de närmaste månaderna. 

  • Lämna blod i slutet av januari.
  • Göra högskoleprovet.
  • Köpa nytt gymkort.
  • Fortsätta med körkorts-tagandet och förhoppningsvis ta körkort innan sommaren.
  • Fylla 20 år och fira det storslaget, eller iallafall fira det.

Ja, det är väl typ det, sen lyckas man ju alltid komma på mer. Det här med att lämna blod var något jag tänkte göra för två-tre år sen första gången, jag blev godkänd från första testet men jag hade precis tatuerat mig. Har man tatuerat eller piercat sig(och säkert en hel del andra grejer också)får man inte lämna blod på sex månader på grund av risk för blodsjukdomar och infektioner skulle jag gissa på. Sen blev det lite piercingar, sjukhusvistelse då jag fick blod och opererades. Men nu har det gått sex månader sen jag gjorde min tatuering, så nu ska blodet lämnas! Det är verkligen viktigt att lämna blod, särskillt om man som jag har en blodgrupp som alla andra blodgrupper kan få av, jag kan dock bara få av min egen, så den är ganska ovanlig.

Oavsett om man har en vanlig eller ovanlig blodgrupp är det lika viktigt att lämna blod, det kan rädda andras liv!


Violence.

Tittar på Rapport på SVT. Det visas bilder från den plats där en femtonårig kille sköts ihjäl på nyårsnatten. Det känns som om det har varit väldigt mycket den senaste tiden, barn som dödar andra barn, föräldrar som dödar sina egna barn och det är bara en liten del av allt det som händer. Många av de här hemska sakerna som händer kommer inte ens upp till ytan, det är inte alla som blir omskrivna av medierna.
Är det verkligen så det ska vara i vårt samhälle?
Halva befolkningen kommer bli neurotisk av rädslan för att något ska hända om det fortsätter i de här takterna.

Att någon annan tar sig makten att bestämma när ett liv ska ta slut är fel. En del av mig kan inte sluta fundera på vad som gjorde att gärningsmännen ansåg att den här killen bara skulle få uppleva trettio minuter av 2012, att han aldrig ska få bli vuxen och att hans föräldrar skulle bli utan deras barn.


Allt känns väldigt frustrerande, jag känner mig iallafall maktlös. Vad ska man göra? Finns det ens något att göra?
Undrar också när civilkurage inte längre kommer vara något som bara en handfull människor faktiskt har mod till att ha. Att stoppa något som är fel ska inte vara svårt, man behöver inte göra en stordådig hjälte insats men hjälp finns bara några sekunder bort, gå undan, ring för att få hjälp. Det är inte så mycket begärt, det kan rädda en annans liv.
  Jag vet att jag skulle vilja att någon gjorde det om det var jag. Skulle inte du?

2012.

Ett helt nytt år har börjat och det gamla fick ett bra avslut. Jag och Joel var hemma hos Jenny och Nicklas där vi åt så mycket mat att vi inte orkade äta efterrätt, rökte alldeles för många nyårscigaretter och såg fina fyrverkerier och lysande lyktor täcka hela himlen. Dagen efter blev åt vi en jättegod frukost och kollade på film.
Det kändes som om helgen skulle behövt en till dag, att gå upp halv sex och jobba hela dagen. Den här veckan är iförsig en dag kortare, så jag får den där extra helg-dagen till helgen istället. Då ska jag ta avsked av vänner som flyttar till andra länder, Petronella flyttar till Irland och Josefine ska åka till Australien i några månader.

Just nu känner jag mig bara väldigt seg och trött. Är ivrig på att få saker förändrade detta nya år, vill väldigt gärna få tag i en egen lägenhet, få ordning på min utbildning, ta upp träningen igen, skaffa körkort och ganska mycket mera.

Jag hoppas iallafall att 2012 är året då många av mina önskningar och förhoppningar slår in!
 


RSS 2.0