Lite shopping.

Idag har varit en riktigt varm dag. Vi gick runt på marknaden i jakt på en ny resväska, vilket vi till slut hittade! Jag har flyttat över alla mina grejer till den, den är otroligt rymlig! Vi köpte även en kofta i bomull, fyra linnen, en kjol och en liten prydnads Ganesh! Har även inhandlats två väskor - en till min syster och en till Jenny. Hoppas dom blir nöjda!

Ikväll lagade jag köttfärssås, gött med lite pasta! Maten uppskattades också vilket alltid är trevligt.

VARMT.

Idag ligger solen på! Varmt varmt varmt. Vi ska om en stund åka till marknaden och leta resväska och annat stuff. Får se hur länge vi orkar gå runt där, det är varmt att gå runt när det regnar så jag kan tro att det blir outhärdligt efter en stund med den här stekande solen. Men jag gillar den stekande solen iförsig! Hehe...

Får se vad jag hittar för fynd idag!

Sunburn.

Kambodja var faktiskt annorlunda, trots att det inte är så långt härifrån alls. Först skaffade vi Visa, det måste man ha när man ska gå över gränsen. Sen åkte vi mot gränsen och gick över. På grund av att det regnat så mycket den senaste tiden så kunde vi inte åka till Angkorwhat, framförallt hade det inte varit så kul om det varit blött och regnigt. Men men, en natt på Kambodjanskt Guest House!

Vi gick tillbaka till Thailand ganska tidigt imorse, första dagen då det varit strålande sol faktiskt! VARMT! Vi åkte och kollade på byns tempel och har även varit på ett varuhus som heter Lotus. Imorgon ska jag nämligen laga köttfärssås till härskapet! Lotus säljer en hel del västerländska produkter, bland annat krossade tomater och spaghetti.

Förresten har jag märkt hur snabbt man får färg här, eftersom att vi åkte motorcykel så tyckte jag inte att det var så varmt men väl inne på Lotus upptäckte jag att jag var helt röd i nacken, axlarna och på armarna. Hehehehe.....
Imorgon vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på förutom västerländsk middag och klädtvätt.
På fredag kommer en massös hit, då är det dags för örtmassage! Spännande.

Holiday in Cambodia.

HOLA AMIGOS! Hehe. Idag ska vi åka till Kambodja, det är lite blåsigt och ser ut att vankas regn, men det ska nog gå bra ändå. Skönt med lite vind i värmen. Det enda negativa nu är myggbett och en halvsvullen tunga. Hoppas på att aloe vera(som förövrigt växer här i trädgården) och listerine gör saken bättre.

Nu ska jag ta en dusch och leta fram lite kläder, jag har det ganska oorganiserat i min väska. Allt ligger huller om buller, så att hitta kläder är inte det lättaste må jag säga!

Ain't no mountain high.

Idag har vi varit på en utflykt. Åkte till några droppstensgrottor som finns här i närheten. Det var en väldigt speciell utflykt i djungelmiljö, vi klättrade upp för berg ända upptill 600 meter(!!!!). Utan någon klättringsutrustning och så vidare, det enda som fanns var i bästa fall rep som hade satts fast i träd. Vi hade dock en thailändsk guide som klättrade först. Det var väldigt lerigt vilket gjorde att det blev relativt jättehalt, mina skor var väl inte de bästa klättringsskorna heller. Hursomhelst lyckades vi ta oss upp och ner helskinnade, även om jag var skeptisk till hur utfallet skulle bli då och då. Imorgon ska vi till Kambodja, tydligen har det regnat väldigt mycket där de senaste dagarna så tyvärr kommer vi nog inte att kunna ta oss till Ankorwhat på grund av översvämmade vägar. Well, inte mycket att göra åt naturens lag. Ska bli intressant att se ytterligare ett land! Vi kommer hem därifrån på onsdag, sen får vi se när vi åker ner till Koh Samui.

Innan dess vill jag besöka marknaden här igen. Finns så otroligt mycket saker! Har både det ena och det andra som jag planerar att inköpa, bland annat så är jag på jakt efter ett elefanthuvud i trä! Såg det i Bangkok, väldigt cool prydnad.


Hangaround dogs.


Stormarknad.

Jag är nyss hemkommen från den största marknaden jag någonsin varit på, innan den här var det 2 kilometers loppisen i Aspudden! Iallafall, på den här marknaden kan man hitta ALLT, mat, kläder, skor, skärp, prydnader och så vidare. Det skummaste var att jag hittade kläder från både Monki och H&M, haha. Känns dock onödigt att köpa det här. Vi hittade en hatt, shorts och en jättesnygg väska! Hatt är nödvändigt här, framförallt för att skydda huvudet och håret från solen. Det blir ganska så varmt även om det är molnigt!

Toads, frogs and lizards.

En dag till spenderad här i Thailand. Idag har ätit papayasallad, fått både manikyr och pedikyr och fått besök av en padda och en groda! Jag gick upp vid nio, men jag var så trött så jag somnade och vaknade några timmar senare. Då åt vi omelette gjord på ankägg och papayasallad som är någon form av nationalrätt här iprincip. Gott var det iallafall! Efter det åkte vi iväg till en salong där jag fick både manikyr och pedikyr. Salongen här är definitivt inte som de salonger som vi är vana vid hemma. Den här ligger i familjens hus och är under ganska primitiva förhållande, bevisligen säger inredning och snygg design inte allt om en salongs kapacitet för tjejen som gjorde det hela var jätteduktig!

Vi åkte hem lite snabbt och åkte sen till en marknad för att köpa middag. Tyvärr började det regna men vi fick iallafall med oss det vi skulle ha till middagen. Ananasmarinerad fläskotlett grillad med tomater och aubergine. Nomnom! Imorgon vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på, jag ska iallafall försöka att ta mig upp i någorlunda bra tid. Vi ska kanske åka till en annan marknad där de säljer saker jättebilligt. Bland annat för att hitta en ny resväska till mig. Dels är den jag har nu trasig och dessutom ganska liten med tanke på allt jag ska ha med mig hem(hehehehe). Är inte så värst trött alls ännu, men ska facebooka lite och sen blir det till att läsa vidare i Just Kids som är Patti Smiths självbiografi.

Jetlag.

Klockan är tjugo över tolv på natten här i Thailand. Jag sov en hel del på dagen så jag är inte jättetrött, men ska snart krypa in i min säng. Vi satte upp ett impregnerat myggnät idag, köpte det dagen innan jag åkte. Det är specifikt till för att skydda mot malaria myggor, men känns ganska bra att vara skyddad mot diverse andra insekter också. Imorgon är det lördag, vet inte riktigt vad vi ska hitta på då, om det inte regnar så mycket kanske vi åker på någon marknad. Det är verkligen skönt att ha tillgång till internet. Jag saknar redan er där hemma.
Joel har inte hört av sig ännu, han är påväg till Wales så jag vet inte hur internet läget ser ut för honom heller. Men men, han hör förhoppningsvis av sig snart, det gör förhoppningsvis saknaden lite lättare.

Det är verkligen mycket djur förövrigt. Just nu hör jag syrsor, geckoödlor och grodor som låter utanför.
Kanske borde försöka sova lite. Godnatt!

Från andra sidan kontinenten.

Nu sitter jag här i pappas hus i Aranyaprathet. Det är så hög luftfuktighet att det är svårt att andas för någon som är ovan vid det(jag). Vi kom hit imorse, tog en buss klockan tre på morgonen från Bangkok och kom fram hit vid halv åtta tiden ungefär. Vi åkte en tuk-tuk hit till huset och efter det har jag mestadels sovit. Nu är jag jättehungrig så ska snart försöka få tag i något att äta!
Jag har hittils sett både en kackerlacka och en spindel. Ingen av dom är längre i livet..hehe. På gatorna i Bangkok såg jag även en del hundar, här vid huset hänger det en del hundar på dagarna. De ligger och vilar på trappan här till huset. Hundar är verkligen inte betraktade som husdjur så som de är hemma, här är de utomhus-djur som vet att de inte ska gå in i husen.

Nu måste jag hitta något att äta, har inte ätit något på hela dagen än och klockan är faktiskt 16:45 här.

Au revoir!

Väskan är snart helt färdigpackad, tror inte jag glömt något faktiskt, om det skulle vara fallet så är det inte så svårt att få tag i saker nere i Thailand. Det känns lite knäppt hela grejen, mestadels för att jag ska flyga själv. Läskigt! Men det ska bli kul och jag tror att allt kommer bli jättebra när jag väl kommer fram. 
Adjöken, förhoppningsvis kommer jag att uppdatera en hel del här med bilder och så vidare.

-

Jaha, imorgon vid den här tiden är jag framme i Thailand. Känns skumt att åka iväg, åka så långt framförallt! Jag tror nog det kommer gå bra, tiden kommer säkert att gå snabbt, den tenderar att göra det när man är utomlands.
Nu har jag iallafall samlat ihop det jag ska ha med mig, förhoppningsvis blir inget glömt. Kanske skriver någon rad innan jag åker iväg imorgon, men vi får väl se hur stressad jag är. Godnatt!

Superhjältar och regnbågar.

Loggade in på mailen nyss och blev glatt överraskad av lönebesked från mitt nya och gamla jobb. ÄNTLIGEN har dom på förra jobbet slutat bete sig som svin och satt in mina pengar på kontot. Eller ja, jag slipper iallafall ha med dom att göra mer. Men men, nu blir det inte jobb förräns i oktober igen. Skönt att lägga det åt sidan.
Idag har jag kollat klart på X-men, både två och tre! Bra filmer faktiskt, har sett alla den här veckan. Finns tydligen en fyra och en film om Wolverine också, kanske man ska se. Efter film-tittandet träffade jag Josefine i Slussen för fika och prat. Mycket trevligt, trots att det regnade lite på oss.

När jag kommer hem från Thailand ska jag verkligen ta tag i att fixa mitt körkort och de kurser jag ska läsa på komvux. Nu när jag vet hur mycket jag kommer att tjäna på mitt jobb så är det absolut läge för mig att hitta en lägenhet dessutom. Får se vad som händer!


.

Jag ska snart motvilligt cykla iväg till gymmet för en timmes träning. Böh. Det är ju skönt att ligga i sängen, slötitta på teve och dricka te men så blir man inte stark. Får se om jag lyckas cykla hem sen igen eller om jag är för trött.

Rage.

Nej, ingen lön än. Börjar bli riktigt förbannad på det här företaget nu. Eller ja, det har jag iförsig varit ett tag. Men jag förstår inte meningen med att säga att man ska göra på ett sätt och sen inte göra det. Jag ska ringa dom imorgon innan jag går och tränar. BLÖ. Nåväl, kan inte göra något åt det just nu ändå, så lika bra att spara irritationen tills imorgon. Imorgon ska jag iallafall träffa Erika och gå på ett träningspass vid tolv-tiden. Sen blir det jobb, sista passet innan Thailand, känns faktiskt väldigt skönt. Efter jobbet ska jag träffa Maja en stund!
Så imorgon ska jag alltså hitta på en hel del.

Jag måste verkligen börja bestämma vad jag ska ta med mig och kanske packa ner det också. Snart åker jag ju!
Gaah!

Sensommar.

Helgens kräftskiva var awesome! Jag och Nicklas var tappra(eller mest dumma i huvudet)och satt uppe till klockan tre på natten i typ 9 grader? Det var inte långt ifrån hypotermi, men vi klarade oss. Vi har tittat på havet, vinkat till Finland och ätit kräftor, ost och potatissallad. Nu hör jag hur regnet smattrar mot fönstrena och känner mig faktiskt ganska så otaggad på att behöva visa mig ute idag överhuvudtaget. Men det är bara tre dagar av arbete kvar. Sen blir det bara förberedelser inför resan, en 40-årsfest och en inflyttningsfest. Givetvis ska jag hinna träffa alla som jag hinner med innan jag lämnar landet också.

Idag förväntar jag mig att min lön från juli månad kommer in på kontot, som lovat. Börjar bli väldigt trött på detta oseriösa företag, för jag tycker faktiskt det är helt oacceptabelt att inte betala ut löner och att dessutom gå runt och sprida lögner om en person som sagt upp sig. Well, får se vad som händer med den saken.


Två veckor kvar.

Bläääää för att vara förkyld. Jag nyser konstant och kan inte riktigt göra så bra ifrån mig på jobbet på grund av att jag är så otroligt täppt i näsan. Vad skulle jag göra utan min Nezeril Menthol? VÄRLDENS bästa nässpray. Imorgon ska jag trotsa förkylningen och gå på body pump klockan 12. Om jag inte blivit mer sjuk förstås.

Nu ska jag kolla på senaste avsnittet på True Blood och ta första dosen av det drickvaccin jag ska ta inför Thailandsresan. Vaccinet heter Dukoral och ska tas med en veckas mellanrum två veckor innan man åker. Det skyddar mot i princip alla mag- och tarmsjukdomar, bland annat kolera. Sånt kan vara ganska skönt att slippa.
Godnatt!


Jag ser domen i dina ögon.

Det blev inga skräckfilmer igår, får bli en annan kväll. Men loppisen idag blev av iallafall! Det var helt otroligt mycket folk där, gick knappt att ta sig fram. Jag hittade iallafall en kokbok, ett par leggings och en klänning. Loppis är bra!
Efter det fikade jag hos Joels syster, jättegod kladdkaka med vaniljglass! Nomnomnom. Efter två ganska kalla men trevliga kvällar på Nicklas och Jennys balkong så känner jag mig lite halvkrasslig, så ikväll blir det nog ett varmt bad!
Imorgon blir det en lång arbetsdag och tandläkarbesök. Ser inte fram emot det...böh.

Nu blir det dock lite Idol, det är ju roligast i början!

Horror Movie Night.

Åh vad skönt det är att INTE jobba. Eller ja, idag och imorgon är jag fri från jobb, men på måndag är det dags igen. Jag ska också till tandläkaren på måndag, får se om jag har några hål i tänderna. Ikväll ska jag hem till Jenny och Nicklas för att äta middag och kolla på skräckfilm. Får se hur det går för mig att ta mig hem sen, sist vi kollade hade jag en puls på 140 hela vägen hem typ. Haha. Det är konstigt det där med skräckfilm, när det första läskiga i filmen dyker upp så ångrar man sig, men då är det försent för man måste kolla klart så det hela får ett slut.

Imorgon är det två kilometers loppis i Aspudden och middag hos min faster. Får se hur jag gör med loppisen, det är så tråkigt när man inte har några pengar.


Första September.

Vilken hets folk verkar ha över att gå ut! Bara en tanke jag fick när jag kollade runt lite på några bloggar "åh nej jag stannar hemma på en onsdag mitt liv är över!". En onsdag? Nä, jag förstår inte på den här gå ut på krogen stressen. Iallafall så var jag hos frisören igår. Det gick jättebra, efter några tvättar kommer det bli ännu bättre. Den frisören jag har nu är i särklass den bästa jag någonsin varit hos. Jag var där i januari och igår, men ändå kommer hon ihåg allt som vi pratade om förra gången. Jag har alltid haft lite frisör-skräck, vilket inte är helt ovanligt. Eftersom att jag vill ha långt hår är det alltid sorgset när det klipps av, så det är verkligen jätteskönt att ha hittat en frisör som jag litar på.

Idag ska jag försöka få lite ordning i mitt rum. Nackdelen med att vara en stökig människa är att rummet nästan aldrig håller sig städat i mer än en-två dagar. Fördelen med det är dock att det alltid finns något att göra. Alltid något att vika och fixa med i garderoben eller smycken som behöver sorteras. Innan det blir det träning, för första gången på typ.....för länge.

RSS 2.0