en månad

Om en månad minus en dag är det min födelsedag!
Jag gillar att fylla år, det är liksom mysigt. Det som jag ser fram emot med att fylla sexton är att det är lättare att få jobb och dessutom får jag övningsköra och köpa gymkort.

Igår läste jag DN och en artikel uppmärksammade mig speciellt. I artikeln skrevs det om elever som bor i Värmdö kommun och hur missnöjda de är över de nya intagningsreglerna. Bl.a Värmdö Gymnasium vid Gullmarsplan har ändrat sina intagningsregler. Förut hade nämligen Värmdö-bor förtur och kom lättare in än Stockholms eleverna. Nu har reglerna ändrats och ingen har förtur utan de är de bästa eleverna med högst betyg som får platserna.
För mig låter allt logiskt och jag förstår inte hur man tänkte innan. Det hade varit en annan sak om skolan legat på Värmdö men det gör den ju inte, den ligger faktiskt vid Gullmarsplan.
Jag kan förstå Värmdö-bornas panik över det hela eftersom detta antagligen innebär för några att de inte kommer komma in eftersom poängen är för låga (något man inte behövde bekymmra sig så mycket över innan).
Men det är ju så för alla, vissa gymnasier har man inte tillräckligt höga poäng för att komma in på och då får man söka till ett annat.
Jag är inte förvånad över att folk blir upprörda över detta men det som förvånar mig är att DN gör en artikel om det, och inte bara en artikel utan en helsida! Jag tycker DN borde lagt ner mer tid på att skriva om att klasserna kommer bli mer jämna nu. En elev med 305 i poäng kan (förhoppningsvis) mer än en elev med 140.
Jaja.


Klaaaaaar

Första veckan i skolan är avklarad och det är så sköööönt med helg! ÄNTLIGEN en chans att sova lite. Jag har haft sömnproblem den här veckan, säkert för att jag vart uppe så sent hela lovet, hehe......
Idag hade vi vår första syslöjds lektion vilket innebar att vi fick börja skissa på våra klänningar till balen (woho!) det var ganska svårt, jag vet hur jag VILL att min ska se ut men frågan är - kan jag sy den?
Vi får hoppas och be för att min klänning blir någorlunda eftersom att det inte finns en chans att jag kommer ha råd att köpa en, balklänningar är väl sjukt dyra?

Fredags kväll ikväll....Jag vet inte alls vad jag ska göra, men något måste jag ju hitta på. Får väl se.

Erika piercade läppen igår! JÄTTESNYGGT, jag är väldigt avundsjuk....Hmmm.....

image8

Åh, bal...Hur ser man ut på en bal liksom ? Jobbigt....
Nu ska jag tvätta mitt hår :D
PUSS!


RSS 2.0