Organisation.

Jag har faktiskt varit ganska produktiv sen i söndags. Försöker få lite ordning i mitt skrivbord och alla lådor jag har, för min taktik är i princip att proppa ner allt möjligt i en stor enda röra där det finns plats. Det har nått sin gräns, nu vill jag faktiskt få lite ordning på allt. Jag behöver inte behålla ALLA teckningar jag gjort. Förhoppningsvis kommer mitt rum bli mer organiserat i slutet av veckan, tre lådor i skrivbordet blev två överfulla påsar med papper och skräp. Känner mig nästan som en såndär manisk samlare.

Idag har jag varit på Body Pump, det var en ny "koreografi"(vad säger man liksom?)så det gick sådär för mig att hänga med. Imorgon ska jag gå på Sturebadet med min faster, först ska vi ashtanga yoga, har aldrig prövat det förut så får hoppas det går bra även om jag antagligen kommer ha lite träningsvärk.


Söndag.

Gah, det känns som om jag har haft fullt upp de senaste dagarna. Igår hade vi släktkalas här eftersom att jag fyllt år. Efteråt följde jag med Joel för att fira en av hans kompisar. Efter en del om och men var vi påväg mot Berns eftersom att vi skulle få komma in gratis där. Helt seriöst var det en av de sämsta utgångarna någonsin. Hela grejen med utgångs-hype är inte riktigt min grej, jag sätter mig hellre på en krog där det finns billig öl med mina vänner. Det var liksom tusentals människor därinne, det gick knappt att ta sig fram och när man försökte fick iallafall jag en axel i ansiktet, några armbågar i sidan och en hel del putsade finskor i hälarna. Inte min grej helt enkelt, en öl på 33 cl kostade dessutom 59:-.... Men nu vet jag det iallafall, dessutom var det löning igår så det var nog en stor anledning till att det var så extremt mycket folk.
Låter som världens tråkigaste människa, men, ja. Det var hemskt.

Idag har jag hängt lite med Joel, beundrat mina fina födelsedagspresenter och varit på Body Pump. Jag ville verkligen inte gå och träna idag, men Joel peppade(tvingade)mig. Nu känner jag mig ganska seg i kroppen och är faktiskt väldigt glad. Den kommande veckan har jag en del planerat, på onsdag ska jag och min faster gå på Sturebadet, det fick jag nämligen i födelsedagspresent av henne. Wihu! På torsdag ska jag till en neurolog och få mitt huvud undersökt.


.

Vädret lockar en inte direkt till att gå ut idag. Det regnar, det är is och slask överallt och att halka påvägen till gymmet är mer eller mindre ett faktum än en risk idag. Trots det ska jag ändå hasa mig iväg mot gymmet för att träna lite Body Pump. Jag är sjukt otaggad men jag vet att det kommer kännas bra efteråt.
Wish me luck!


8 ]

Nu ska jag hem till min faster och mina kusiner för att äta födelsedagsmiddag. Det är fortfarande typ 5 plusgrader ute vilket innebär att jag inte behöver ta på mig dunjackan! YAY!

Tjugo, halka och kalas.

Jag har haft en väldigt bra helg. I lördags hade jag födelsedagsmiddag här hemma innan vi gick ut på krogen. Kändes som om jag inte varit ute på hur länge som helst, det var jättekul och jag är så glad att mina fina vänner ville vara med och fira mig. Tack! När jag var påväg hem från tunnelbanestationen var det glashalt överallt så det var inte så lätt att ta sig fram. Iallafall så överlevde jag och kom hem i princip helskinnad. Igår var det den 19:e februari så då firades min födelsedag, mamma kom in med oboy och paket på morgonen och på eftermiddagen kom Joel och hans mamma hit och fikade litegrann.

Nu i veckan ska jag mest ta det lugnt, ha lite kalas och middagar med släkten.
Det känns som om jag håller på att bli sjuk så jag hoppas att det känns bättre när jag vaknar imorgon!


The River.

Jag har en ganska händelserik ohändelsrik vecka....hehe. Vill egentligen spendera dagarna med att gå till gymmet, simma eller gå på någon träning, men min ena arm är krigsskadad och min fot också. Det är faktiskt bättre att vänta tills det känns bra igen, så det blir nog ordentlig träning först nästa vecka, i helgen har jag nämligen fullt upp. På lördag har jag bjudit hit lite kompisar för att fira min födelsedag med middag, sen får vi se om vi går ut någonstans. Jag är inte så mycket för klubbar och sånt, har inte varit på så många här i Sverige så det är kanske därför, så det blir nog något lite lugnare ställe isåfall.

Söndag är ju den dag då jag fyller år, så planen är att inte vara helt utslagen.
20 år here I come....
 

San Valentin.

Idag har jag varit på Vapiano med min faster och ätit lunch. Det är en restuarang med ett helt unikt koncept, iallafall här i Sverige. Man kommer fram till en disk och väljer vad man vill äta samtidigt som det lagas mitt framför en. De som jobbar där är väldigt ärliga med vad som passar och inte passar till den maten man väljer också. Det känns fräscht att man får se när maten tillagas! 

Efter den goda lunchen träffade jag Joel. Vi har tittat på The Walking Dead som har haft ett uppehåll sen typ....november? December? Väldigt weird. Nu ska det börja gå som vanligt. Visste inte att det är samma kanal eller bolag som Mad Men gått på. 

Att det är Alla Hjärtans Dag idag har jag inte tänkt jättemycket på faktiskt. Vi köpte några bakelser på ett café förut som vi ska äta med Joels familj senare. Man måste faktiskt inte göra världens grej av det om man inte vill eller kan. Jag tycker dock alla får göra som de vill, läste i tidningen att det är många som är irriterade på att det ska vara så sockersött att det blir töntigt, att det bara är ett jippo som affärerna kommit på. Jag tycker att det mesta som sker numera känns som om det görs för att mata på vårat behov av att konsumera. Det är det som gör att det går runt, konsumtionssamhället det vill säga. Så, alla får väl göra som de vill! Om inte annat kan man alltid se det som en dag att sprida lite vänlighet! Kärlek är inte bara att vara kär i en tjej eller kille, det är vad man vill att det ska vara! 


Copper Gold.

Helgen har varit väldigt bra för min del. Jag har träffat kompisar som jag inte sett på väldigt länge, brukar bli så på vintern, lusten att gå ut är inte lika stor liksom. Det dåliga med helgen är att jag har fått världens största skavsår på min fot sen långpromenaden i fredags. Poo. Jag hade planer på att gå och träna idag, men det är inte så kul när skorna känns som taggtråd.

"Färgbomben" funkade bra förövrigt, men jag vet inte om jag skulle kalla det för en färgbomb för så intensiv var den verkligen inte. Lite glansigare och lite mer färg blev det!


Vinterkyla.

Vilken fin vinterdag det har varit idag! Det är härligt när solen lyser istället för att det är sådär grått som det lätt blir på vintern. Jag har promenerat runt med Izabella och hennes hund Embla i flera timmar. Vi gick till Vinterviken där det finns en rastgård för hundar och tillbaka. Den enda gången jag frös var när vi satt still medan Embla och en annan liten hund sprang runt.

Nu har jag precis tagit ett bad och sitter med en färginpackning i håret. Jag hoppas håret får tillbaka lite av sin rödhet efter det. Ikväll blir det födelsedagsmiddag för Erika som fyller 20 år på måndag. Wie!

Doctor doctor.

Det känns lite nervöst att en 4-5 cm lång stav ska flytta in i min arm på måndag. Liksom i köttet. Det är ju läskigt! 
Imorgon ska jag iallafall hämta ut ett bedövningsplåster som man ska ha på i två timmar innan och jag håller verkligen tummarna för att det blir helt bedövat. Enligt diverse faktasidor kan det göra fruktansvärt ont, dem beskriver det så, FRUKTANSVÄRT. Gah, kommer antagligen stressa upp mig själv en del inför det här ingreppet. 
Den första mars ska jag till neurologen, de måste ha fått remissen i måndags eller igår, känns gött att min hjärna är högprioriterad hos specialisten.  

Gah, måste sluta sitta och leta upp nackdelar med det här, blir jag helt knäpp är det bara att ta ut staven! 

Färgbomb.

Alltså, jag fyller år! Nästa vecka! Det är ju helt knäppt! Jag vet att födelsedagen har hägrat någonstans i slutet på februari men nu är det jättenära! Det känns faktiskt lite läskigt må jag säga. Tjugo år. Jag tänker dock inte sluta med mina gossedjur bara för att jag helt plötsligt når en vuxen ålder. Får väl ta med mig dem om det blir några besök på Systemet, de kan åka tillsammans med vin och cider i korgen. Nej så illa ska det väl inte behöva bli, men jag gillar helt enkelt löjliga saker. Jag samlar till exempel på Mumin-gossedjuren(indeed, de finns i gossedjur för alla karaktärer)saker som har Barbapapa på sig eller rent utav små figurer av alla i Barbapapa familjen. Tjugo år, löjlig och stolt över det! WOOP!

Snart ska jag iallafall bege mig mot Liljeholmen för att köpa en färgbomb. Röd färg är väldigt fint, men det försvinner tyvärr ganska fort, särskilt i längderna på håret. Den här färgbomben ska tydligen ordna upp saken igen, så jag håller tummarna för det.

En av de ståtliga aporna som fanns i Thailand!

Mad Men.

Idag har jag spenderat i stort sett hela dagen med att titta på säsong tre av Mad Men med Joel. Det är jättekul att vi har i stort sett samma smak på serier. Jag har redan sett i stort sett alla avsnitt från den här säsongen, men jag kommer ihåg förvånansvärt lite av allt jag sett. Mad Men är hursomhelst en av mina favoritserier, den är inte så fullproppad med action och saker som händer hela tiden som många andra serier är numera. Den är ganska lugn men har ändå med många viktiga ämnen. Till exempel märks det väldigt väl hur annorlunda det var med öppenhet och jämlikhet, det är ändå bara femtio år sen som serien utspelar sig.

Mycket blir jag avundsjuk på hos kvinnorna i serien. Deras kläder och frisyrer framförallt, men jag avundas inte sättet som de blev behandlade på och jag kan själv inte se mig ta emot det på samma sätt de gör.
Även om samhället idag inte är helt fulländat gällande jämlikhet så har vi ändå kommit en bra bit påvägen.

 

Kalorier, plus och minus.

Alltså, jag har aldrig förstått mig på det här med att räkna kalorier, hur mycket man förbränner och så vidare. Möjligtvis beror det på att jag och matte inte går hand i hand överhuvudtaget, siffrorna dansar mest omkring och förvandlas till olika djur med hjälp av min penna. Så, finns det inte någon bra app eller något som kan sköta det här åt en? Dessutom förstår jag inte hur man ska räkna ut hur mycket ens mat är i kalorier. Allt är ytterst förvirrande!

Om någon har något tips på hur man gör räknandet lättare eller någon trevlig app som sköter jobbet åt en så blir jag väldigt glad för respons!
 

-.-

Kryssningen var rolig, dock så var det väldigt gungigt ett tag påvägen hem, det började gunga precis när vi satt och åt lunch, det var dock det enda dåliga under resan. Vi åt buffé och drack billiga drinkar hela kvällen, dagen därpå strosade vi omkring i taxfreen och jag raidade en liten butik på alla möjliga olika Mumin-saker. En Mumin-kopp till min samling och en pillerask med Stinky på. Nu behöver jag bara skaffa TicTacs eller något annat gott att lägga i den.

Den här veckan som kommer har jag typ ingenting alls inplanerat, bortsett från lite träning då och då.
Blä.


Cruise.

Stress. Ikväll åker jag iväg på min första kryssning någonsin. Jag tror att det kommer bli kul, sällskapet är bra och vi inleder det hela med en najsig buffé. Nu är jag mest stressad över att ha glömt att lägga ner något i väskan som jag absolut MÅSTE ha inom dessa 23 timmar...övernojig? Antagligen, men inte så mycket att göra något åt. Nu ska jag iallafall börjar röra mig iväg. Får hoppas på att resan inte blir alltför gungig, har man tur kanske man träffar på några mumintroll!


RSS 2.0