Dagens i-landsproblem.

Hur svårt ska det vara att göra en önskelista till jul egentligen? Kommer inte på ett endaste dugg alltså.
Kanske någon film, men isåfall vilken? Några förslag på bra filmer eller såna filmer som man måste ha i sin samling? Hmm... Well well, kommer väl på något i sinom tiiiiid.

Jag har förresten hittat den perfekta hunden! En shiba. En väldigt väldigt söt, lättlärd och lugn hund. Frågan är när det ska bli möjligt att ha en hund. Nu, sen, snart kanske till och med? Vem vet!


Framtidsdrömmar.

Hunddrömmar i all ära, men det är mycket annat som måste ordnas i mitt liv innan det blir dags för en fyrbent livskamrat att göra entré. Jag har två saker som är nödvändiga. Det första är ett jobb. Jobb har jag haft, telefonförsäljare och kioskstekare. Jag har lärt mig säljtekniker, hur man bemöter kunder och så vidare men egentligen har alla mina tidigare jobb endast stimulerat en sak - min inkomst. Det jobb jag vill ha som nästa jobb behöver vara något som jag vill jobba med, jag vill inte må dåligt över att gå och jobba. Jag har mina idéer och egentligen handlar det bara om att uppdatera mitt CV och ansöka.

Det andra det är en egen bostad. Helst en lägenhet som jag vet att jag kommer kunna bo i ett tag. Jag har skrivit om det flera gånger förr och jag kommer nog inte sluta förräns jag väl sitter där i mitt egna hem. I flera timmar kan jag fantisera om hur det ska bli när jag bor själv, vilken färg jag helst vill ha på mina kökstolar, vilket diskmedel jag ska ha, hur min namnskylt på dörren ska se ut. Jag tänker nog inte ha någon "ingen reklam"-skylt iallafall, jag vill ju faktiskt ha reklam, då och då iallafall. En del erbjudanden är ju faktiskt bra! Det kanske blir tungt att bära till pappersinsamlingen iförsig. Jag är iallafall supertaggad på att skaffa mitt egna hem, men ett hem kostar pengar och pengar är en vara en arbetslös inte har så gott om.

Jag håller tummarna för att de här två sakerna ska bli bra, tids nog. Jobbet snarast hoppas jag. Ska ringa några samtal imorgon och höra mig för. Men innan det ska jag göra ett besök på vårdcentralen.


I swear i care.

Idag var en härlig dag. Jag åkte in mot stan och mötte Maja, sen gick vi runt i affärer i flera timmar. Faktiskt väldigt mysigt. Hittade en mysig halsdduk, en rea-klänning och ett halsband. Sen köpte jag lite smink på H&M.
Det är det här jag gillar med hösten. Att kunna gå runt i stan när det är lite halvkyligt i luften och marken är full med löv i alla möjliga orangea och gula färger. Hitta en massa fina kläder som oftast får hänga kvar på galgen, frysa lite emellan affärerna och dricka varm choklad på ett mysigt café. Värma händerna i stickade vantar och vara glad över att ha fått chansen att leva. 


Serier tar över mitt liv.

Godmorgon! Jag ligger här i min säng och njuter av att mitt rum för en gångs skull ser riktigt skapligt ut och att jag har en hel massa avsnitt av Game of Thrones att se! Jag gillar verkligen serier, men grejen är den att under den tid jag har gått i skolan(det vill säga hela mitt liv fram tills nu)så har jag liksom inte haft tid med det. Eller jo, på teve har jag följt en del serier, men det har inte gått när jag har jobbat då jag jobbat kväll. Men nu när jag är arbetslös och icke studerande ska inget längre komma emellan mig och mina serier! WOHO! Häromdagen började jag kolla på Game of Thrones, köpte hela första säsongen i Thailand. Jag och Joel började kolla på den nya säsongen The Walking Dead också. Men det är två ganska så nya serier ändå, jag gillar verkligen Greys Anatomy, som det också börjat en ny säsong av. Jag antar att jag får säga hejdå till mitt sociala liv och bara ägna mig åt serier i ett tag.....Eller?

Put some new shoes on and suddenly everythings right.

Det gick faktiskt bra att säga upp sig idag. Inget mer jobb för mig, men jag är välkommen tillbaka dit om jag vill!
Det känns skönt att inte ha några måsten just nu. Jag har känt mig stressad och ångestfylld, utan någon direkt anledning men nu känns det som om jag kan andas igen. Det kanske är det jag behöver just nu, några veckor till att fundera, ta det lugnt och mest göra inte så mycket mer än att leva. 

Imorgon ska jag nog gå runt lite i stan, om det är fint väder. Kolla efter ett par skor och någon bra bok att läsa.

Jobbjobbjobb.

Godmorgon! Ja, klockan är halv ett men jag har precis ätit frukost så för mig är det morgon. Den här dagen hade varit jättebra om det inte varit så att jag ska spendera eftermiddagen och kvällen med att jobba. BLÄ.
Jag är omotiverad och det är nog det sämsta som kan hända en säljare. Men men, det är bara att ta sig dit, prata med personalansvarig och sen räkna de pass jag har kvar innan jag är fri!

Nu ska jag ta det lugnt med Joel innan det är dags att göra sig i ordning för arbete.

Daydreamer.

Godmorgon fredag! Har varit vaken i lite mer än en timme, så jag har redan hunnit med att äta frukost bestående av bland annat mango. Nomnom! Idag ska jag försöka få tag på min handläggare på Folksam. Nu är det tydligen dags för att kolla upp hur det har gått med alla skador sen bilolyckan. Får se vad som händer med det!

Igår städade jag iallafall i mitt rum. Nu ser det faktiskt ganska så anständigt ut. När man har så mycket småsaker överallt i rummet som jag har finns det dock alltid något att damma, plocka med eller organisera. Så det tänkte jag nog också ägna dagen åt faktiskt.

Crazy River.

Nu har jag varit hemma i en hel vecka. Känns bra att vara hemma, har blivit sjuk, varit på bio, gått runt och strosat i affärer och träffat trevliga människor. Att ha blivit sjuk är det onödigaste av allt. Jag känner mig verkligen som en uråldrig sengångare eller något. Det blir ju lätt så till hösten, men nu gillar jag faktiskt att det är höst! Det är lite kyligt men å andra sidan så är det väldigt vackert. Man kan använda en massa mysiga tröjor och halsdukar som har legat undanstoppat under det senaste halvåret. 

Jag tror jag ska försöka börja med någon aktivitet. Kanske gå någon bild-kurs eller något sånt. Det finns ett ställe några tunnelbanestationer bort där man kan ägna sig åt aktiviteter veckovis, när jag gick i sjuan gick jag och dansade en gång i veckan, men kommer ihåg att det fanns foto, språk och bildkurser också. För en billig summa dessutom! Den här terminen har antagligen redan börjat, men nästa termin kanske. Skulle vara kul att hitta någon som vill följa med också! Annars kanske man kan hitta något sånt kul på komvux. Vem vet, skulle vara kul att få göra något lite kreativt.

 


.

Så mycket städande har det inte blivit än. Hehe. Mest legat i soffan och tittat på American Idol och annat. Men dagen är ju inte slut än! Blir inte så värst roliga inlägg här, men jag är inte så jätterolig just nu. På återseende helt enkelt!

Oktober.

Ligger hemma i soffan och hostar. Har redan lyckats bli ganska ordentligt förkyld. Igår på kvällen kunde jag knappt prata för att jag var så hes! Blä blä. Ska iallafall försöka få lite ordning i mitt rum idag. Det ligger saker överallt! Har dessutom inte packat upp allt helt ordentligt sen jag kom hem. Men det passar ju just bra att göra det när man är sjuk, eftersom att man ändå inte kan göra så mycket annat då! Men nu håller batteriet på att somna här på datorn. Får se hur städandet går! Hiho!

Hemma!

Nu är jag hemma igen! Wei! Planet landade runt halv sju tiden på morgonen igår. Lyckades faktiskt sova i princip hela flygresan hem(med undantag för matpauserna hehe). Det ena hjulet på väskan gick sönder så det blev taxi direkt från flygplatsen. Känns faktiskt väldigt skönt att vara hemma igen, men vad kallt det har hunnit bli! Uäh. Höst är iförsig ganska trevligt, men tar nog ett par dagar att vänja av sig från den värmen som var i Thailand. Ska snart ringa till jobbet, lite nervöst, men det går förhoppningsvis bra.

Koh Samui.

Nu sitter jag pa ett internetcafe! Sista kvallen har pa Koh Samui. Imorgon pa eftermiddagen borjar resan till Bangkok, forst farja och sen buss! Det har varit skont att vara har, sol och bad tackar jag inte nej till. Har dessutom traffat apor(till och med haft en pa armen!!), fatt behandling pa Dr Fish och fatt massage.
Dr Fish var en rolig upplevelse, fick satta ner fotterna i ett akvarium med en massa fiskar som genast borjade ata pa mina fotter. Konstigt och valdigt kittligt! Igar var det forresten thai-boxning som vi kollade pa. Kul att se, har aldrig sett det live forut faktiskt.

Jag saknar faktiskt Stockholm en hel del. Tycker till och med att det ska bli kul att aka tunnelbana igen!
Snart borjar dessutom kurserna jag ska lasa for att hoja mitt snitt och forbereda mig infor att arbeta inom varden.
Sa tiden pa det telefonforsaljar-jobb jag haft kommer nog till sitt slut i samband med att jag kommer hem. Hoppas pa att hitta nagot nytt jobb som inte kraver lika mycket fokus. Dessutom ar jag berattigad studiebidrag, sa da har jag lite pengar att leva for iallafall. Naval, allt det far jag ta itu med nar jag kommer hem.   

Nasta gang jag hor av mig ar jag tillbaka i Sverige igen!

Nu börjar färden.

Nu ska vi snart ta en tuk-tuk iväg till busstationen. DET ÄR VARMT! Har ont i öronen idag. Blä!
Försöker göra någon uppdatering om det finns möjlighet när vi kommit fram imorgon.
Jag saknar er mina vänner!

Sista natten här.

Har både ont i magen och mår illa så kan inte sova. Blä, hoppas det går över tills imorgon eftersom att vi åker då.
Har fått ner alla mina saker i den nya resväskan, bortsett från min necessär som läggs ner imorgon. Var lite orolig att inte få plats med allt vilket var ledsamt eftersom att jag fortfarande har några saker som jag vill köpa. Sån tur var hittade jag några fack på väskan som är jätterymliga PLUS en dragkedja man drar ut som gör väskan lite större. Behöver alltså inte oroa mig ett dugg!

Har tydligen kommit ett brev hem där det står att jag börjar Naturkunskap A kursen på komvux den 10 oktober....Heeee, då är jag ju fortfarande i Thailand. Men eftersom jag ska läsa på distans så kanske det inte gör något. Hursomhelst vill jag nog skjuta på det till november istället.

Blä inte kul alls att ha såhär ont. Hoppas det går över under natten.

Första dagen i oktober.

Godmorgon! Idag är den sista dagen här hos pappa, imorgon börjar som sagt färden till Koh Samui. Först ska vi ta en minibuss till Bangkok, efter det blir det tio timmars bussresa ner till den färja som vi ska ta för att åka över till ön. LÅNG resa alltså. På måndag morgon kommer jag fram sen ska vi vara där i ungefär en vecka. Tanken är att vara tillbaka i Bangkok nästa tisdag, för på onsdagen åker jag hem. Blir tyvärr inte så värst mycket bilder den här sista tiden eftersom att jag bara har tillgång till internet-caféer.

MEN, nu får vi hålla tummarna för att det blir bra väder! Vädret idag tyder på det, 30 grader och strålande sol.
Känns konstigt att ha sånt väder i OKTOBER. Förvirrande.
Trodde förresten aldrig att jag skulle vilja äta "turistig" mat. Jag brukar alltid anpassa mig så mycket som möjligt till landets matkultur. Men jag saknar pasta, oliver, tomatsås och sallad. Haha. Så det blir kanske en del sån mat nu när vi kommer till Koh Samui, för min del iallafall.

RSS 2.0