Monday monday monday

Helluuuu.

Jag lyckades faktiskt hålla mig vaken inatt och såg en hel del av Oscarsgalan. Jag är nöjd med de flesta priserna, Natalie Portman vann bästa kvinnliga huvudroll och hon har tveklöst gjort ett jättebra jobb i Black Swan.
Jag älskar den filmen. Men men. Dagens planer är att ringa till vårdcentralen och få reda på när jag kan ta bort alla stygn jag har bakom örat, åka till Liljeholmen och sen träna. Wooooop!

Får se om jag kanske orkar hitta på något ikväll. Jag har iförsig ett gaaaaaanska så stökigt rum som vill ha mitt sällskap....hm.....

We'll fly into the garden like butterflies

Godkväll!

Idag har jag inte gjort så värst mycket alls. Jag var på gymmet och sprang 9 kilometer, woooooop. Det känns bra att lungorna är återhämtade och bättre än vad de var förut. Bläää vilken tråkig dag det har varit i övrigt.
Att jag fick ta bort plåstret från "operationen" var min highlight of the day, tror det säger ganska mycket om dagen hoho.

Adjö.

I'll hold my breath

Godkväll!

Åter en dag med segande. Imorgon blir det dock ändring på det, ska träffa Linnea i stan. Får se vad som hittas på!
Ikväll blir det dock film/tjejkväll med Josefine, Jenny och Natha. Jag gillar egentligen inte ordet tjejkväll, dyker upp bilder i huvudet på extrem tjejiga tjejer som bara är allmänt jobbiga. Tur att vi inte är såna!
Vi ska se Black Swan, jag har redan sett den typ tio gånger men jag älskar den!
Får se vad de andra tycker.

Nu ska jag duscha!


I want to break this spell

Godafton! Skrev ett inlägg här imorse men det har visst försvunnit någonstans här i cyberrymden, well well!

Idag har varit en händelserik dag! Jag trodde jag skulle ligga hemma och fira in lovet genom att halvsova i soffan hela dagen men nej. Istället mötte jag upp kära Jenny för jack-shopping och bio. Jag har letat efter en jacka väldigt länge. Har beställt från internet några gånger, och kommit fram till att det fungerar inte att köpa en lite längre jacka som man inte provat innan när man är 1.57 cm lång.....men! Idag hittade jag en jättebra jacka, självklart från min favoritaffär Monki. Det är en mörkblå ganska tunn jacka, perfekt för vår/höst/sommar.
NÖJD CHEY!

Jag och Jenny åt lunch i Söderhallarna och sen blev det "Svinalängorna". Kan definitivt rekommendera den filmen till de människor som klarar av en verklighets-spark i magen. Filmen fick mig att tappa andan lite, av många olika anledningar, en väldigt bra film helt enkelt.

Ikväll ska jag bara vara hemma och ta det luuuuuuugnt! SOFT!

 

You float like a feather

Hellu där!

Äntligen kan man lägga skolarbetet på hyllan för en veckas tid. Eller nja, en del saker ska göras men det är upp till mig, behöver egentligen inte lämna huset om jag så vill! WOOP! Ska bli skönt. De senaste två veckorna har jag och min projektgrupp(Freak Corporation AB) slitit som djur, det har gett utbetalning iförsig eftersom att vi i princip är klara med vårt projektarbete. Efter lovet ska vi visa upp filmen för vår handledare och skriva klart rapporten.

Ikväll ska jag ut med min käre kompanjon Josefine. Vi ska till Landet och kolla på något band som Josefine säger är bra, så det litar jag på! Får se om jag lyckas hitta något att ha på mig. Har även ett stort vitt plåster bakom örat efter min mindre operation igår, så det blir ingen fancy håruppsättning idag inte.


Att säga att vi har kul tillsammans är ta mig fanken en underdrift!

Tanken håller dörrarna stängda

Trött trött trött. Ont i huvudet. Lång dag. Failat prov. Kallt. Stress. Mer prov. Blö. Blir inte så mycket uppdaterat här när man har så mycket att göra. Tänker iallafall skrota den där "30 saker" listan. Har svarat på 24 eller 25 frågor, det får räcka! De senaste dagarna har vi klippt vår film till projektarbetet, känns skönt att vi snart är klara. Tre dagar kommer det ta på ett ungefär, det tar tid att klippa film!

Jag känner att lovet nästa vecka är välbehövligt, ska bli skönt att få vila och faktiskt ha tid att göra saker med gott samvete. Som det har varit de senaste veckorna har jag inte ens kunnat gå iväg för att träna utan att känna stress över att jag borde plugga istället.
Stressen känns i huvudet och i kroppen nu, det gillar jag inte.
Det är som att återhämtning inte värderas längre, visst pratar lärare om det i skolan, men vad hände med att faktiskt tillämpa det? Det blir väldigt tvetydigt när de säger att man ska hinna med både det ena och det andra men samtidigt så ger de oss inte ens möjligheten att ta det lugnt längre.
RAGE.

Nu ska jag iallafall vila! HA!


En fin bild från mig och kära Ludd från mitt kalas!


Love and Caring

Godafton! 

Kan tala om att det är en väldigt trött Alexandra som skriver nu. Gårdagen var riktigt lyckad, jag hade det kul och all mat jag gjort tog slut, den var alltså riktigt uppskattad! Idag har släkten varit här och firat mig, fick fina presenter som jag är väldigt nöjd med. Det fick jag igår också iförsig, jag är en nööööööööjd chey helt enkelt! 
 
Det togs en del bilder med min kamera, en hel del weird bilder. Får se om jag lägger upp några bilder sen!

Med en enkel tulipan.........

...........Ja! Idag är det faktiskt min födelsedag, tjoho! Har legat och halvsovit dom senaste två timmarna.
Kände mig lite som en gammelgädda som ligger och lurar! MOHAHA! Jag fick iallafall väldigt bra presenter av mamma och även lite skickat från pappa, tackar tackar. Snart ska jag gå upp ur min säng för att förbereda inför kvällens kalas. Ska vara en riktig kvinna och stå i köket hela dagen med några avbrott för städning.

Jag hade verkligen kunnat flumma iväg i ett inlägg om hur tur det är att jag faktiskt får uppleva min 19-årsdag MEN det orkar jag inte göra. HÄR SKALL RÖJAS, UR VÄGEN DÅLIGA MINNEN! WOOOOOOOOOOOOOP!


Precis ett år sen!


The Game Has Changed

Hellu!

Idag har varit en lång och kall dag. Vi har äntligenfått klar vår film, känns jättesoft! Nu återstår bara klippning och finslipning som ska göras på måndag, tisdag och onsdag. Det känns skönt att slippa förfrysa fingrar och tår på grund av timmars filmning, jag tror det kommer bli väldigt bra tillslut.

Imorgon är det idrottsdag i skolan, lärarna har försökt få det att låta som ett privilegium att vi treor ska få vara med på den, NEJ TACK säger jag. Jag vet hur det är att anordna saker på skolan och hur tråkigt det är när många inte dyker upp, men att hålla på med skolidrott på tvång? Nej. Istället spenderar jag några timmar på gymmet och sjukanmäler mig, det vill säga ledig dag! Wooop! Måste även handla till min födelsedagsmiddag på lördag. 

Nu ska jag titta på nyheter, dricka te och ta det lugnt.

Frågestunds Svar

Vad tänker du göra efter studenten? Kort och långsiktigt :)
Kortsiktigt så tänker jag ta det lugnt. Efter den här sommarens händelser och upplevelser så känner jag att jag vill vila och bara njuta av att få vara ledig. Jag hoppas iförsig på att få tag i något jobb igen, får se hur det går med det! Körkortet ska fixas, helst innan studenten dock! Så sommaren kommer antagligen spenderas här i Sverige.
Jag är inte den som planerar jättelångt fram i tiden, men i höst kommer jag åka till min pappa som bor i Thailand och vara där i någon månad. Har även ansökt om att åka och vara au-pair i USA i ett helt år så det kommer jag göra inom en snar framtid också. När jag kommer hem därifrån ska jag försöka ta mig in på min utbildning, hitta egen bostad och så vidare, bli vuxen och självständigare! 


Tjamors. Hur är livet. Flyter det? Studenten i sommar? Gött, jag hade tagit då också om jag inte skolkat för mkt, så det blir nästa sommar. Men slackar man som satan får man skylla sig själv, ser verkligen upp på folk som inte håller på och lallar i skolan och inte mesar sig. Keep going strong!
TJOSAN haha! Livet flyter på helt okej faktiskt! Studenten tas om typ, 4 månader eller något? Ska bli soft! Ja, dock går trean ganska fort, det tycker jag den har gjort iallafall. Lycka till! I will keep on going strong! Hehehe...

Vad gillar du för musik?
Väldigt blandat, jag gillar många sorters musik. Allt från Mando Diao till Kent till gubbrock till riktigt konstig musik och vi får inte glömma all underbar elektronisk musik som finns! Prisa DJ:s såsom Tiësto och Armin van Buuren. Musikskapare med namn som Daft Punk, Justice, Crystal Castles. Muse, Kings of Leon, Paramore, Robyn och mycket mycket mer.

Vad vill du bli när du blir stor?
Jag vet inte om man någonsin känner att man blivit stor faktiskt, men jag har lite olika yrkesval som jag funderar över. Sjuksköterska, psykolog men även polis. Jag är inte riktigt redo att bestämma för det är inga utbildningar som är korta direkt. Det jag framförallt vill bli bättre på när jag blir stor är att uppskatta mig själv som person. Det tror jag är väldigt viktigt för att klara sig i vuxenvärlden.

Vilken kändis skulle du helst vilja va?
Jag har inget behov av att vara känd. Skulle inte känna mig bekväm i att vara så offentlig som många kändisar är. Vet inte riktigt om jag "känner" kändisar så bra, jag intresserar mig mest för deras roller och så vidare.
Kanske Natalie Portman eller Scarlett Johansson!

Vilken kändis skulle du helst vilja ha?
Hej Channing Tatum, Joel Kinnaman, Kellan Lutz och ROBERT PATTINSON!

Vad har du för sexuell läggning?
Jag är heterosexuell. Iförsig tror jag det är svårt att säga exakt hur man är då det handlar så mycket om personligheter i kärlek. Jag kan inte se mig tillsammans med en annan tjej dock, just på grund av det faktum att jag inte attraheras av tjejer.

Har du några tatueringar? Om inte vill du ha?
Jag har en tatuering som snart är ett år gammal! Jag vill absolut ha fler, gärna snart dessutom!

Piercingar?
Ja det har jag en del. En hel del hål i öronen, använder bara två nu där jag har töjningar. En i näsan, i läppen, i tungan och i naveln också! FULLT MED SKROT det vill säga. Hehe.
  
Vem av dina vänner är du mest avundsjuk på?
Är inte så särskillt avundsjuk på mina vänner, vissa saker då och då kan det vara. Ibland blir jag avundsjuk på hur deras familjer ser ut och hur annorlunda det är jämfört med min situation.

Min favoritblogg?
Jag gillar framförallt att läsa mina vänners bloggar, sen läser jag lite träningsbloggar och fotobloggar. Ingen favorit dock, gillar alla! 

Vad skulle du inte vilja leva utan?
Jag skulle aldrig vilja leva utan andra människor, det vill säga i total ensamhet. Utan musik skulle jag verkligen inte heller vilja leva, däremot skulle jag kunna klara av det känns det som. 

Vem skulle spela huvudrollen i filmen om ditt liv?
Jag själv. HOHOHO! Nej, men om det inte får vara jag så skulle jag nog välja någon ganska ung och okänd talang.

Vilket framtida yrke satsar du på?
Jag satsar inte på något framtida yrke, jag satsar på att göra något som hjälper/förändrar andra människors liv. Helt hundra på vad jag ska utbilda mig till är jag inte än, men det kommer jag nog komma fram till inom en ganska snar framtid.

Om du vore ett djur vilket skulle du vara då?
Åh, jag älskar djur! Svårt att välja ett! Jag gillar kängurur(kängurus?) och apor, men jag tror nog apa skulle vinna faktiskt, kanske en lemur!

Det brinner i ditt rum och du får rädda 3 materiella saker - vilka?
Nummer ett skulle definitivt vara min lilla gossedjursfamilj hihi! Isidor är en isbjörn som jag har haft sen dagen jag föddes, han är helig för mig, så han skulle jag definitivt rädda! Men helst allihopa.
Det som är grejen med allt annat i mitt rum är att jag känner att jag vill ta med allt! Så svårt att välja, men bilder skulle jag rädda, och min dator! Så det är nog de tre sakerna som jag skulle välja.


Ask and answers you will find


TJO! Följer några andra och har en frågestund. Svarar sen, om det blir några frågor det vill säga!


Dag 25

En första
Den första konserten som jag var på var Håkan Hellström, haha, 2006(?) tror jag. På Allsång på Skansen skulle han vara med så jag och några vänner bunkrade upp med pastasallad, kexchoklad och glatt humör. Det var en fin dag för det var väldigt soligt och varmt, dock var det ganska onajs att sitta på grus i typ 8 timmar. Soft var det iallafall. Känns långt borta men ändå var det ganska nyligen.


It's easier than telling the truth

Helluuuuu!
Musikspelandet med Jenny gick bra igår! Sen blev det lite alkohol....................haha! Kom hem typ....halv sex kanske? Det var riktigt soft! Mår inte heller så kefft som jag skulle kunna(borde?)idag! Har kommit fram till ett ultimat koncept för att slippa bli bakis, eller ja, lindra. Hahaha åh vilket freak jag är. LIKE!

Nu ska jag fortsätta lyssna på halvkeff musik och äta lite lunch!
TJO


You were like me so I sticked with you

Det är helt sjukt hur soligt det är idag! Det är fint med fint väder och framförallt sol, men inte så kul att bli väckt alldeles för tidigt av det, äsch! Whine whine.
Idag kommer Jenny hit och övar inför musiken. Nä nu ska jag träna lite.  Tjohohoo


Our hopes and expectations

Det är helt sjukt hur mycket en liten människa lyckas tänka ibland. För mycket, och inte är det lätt att hindra heller. Tankarna virvlar omkring i fullfart och de tycks inte få några vettiga svar. Jag antar att ibland så får man vara sårbar och bara kasta sig iväg. Förhoppningsvis håller vingarna och annars får man hoppas på att man landar mjukt.
 

My Unintended

Hellu!
Dagen har varit chill. Var jobbigt att pulsa från och till hemmet men i övrigt blev det faktiskt en riktigt fin dag.
Hann gå till gymmet ett tag också, bra gjort med tanke på hur jobbigt det var att ta sig fram genom den halvmeter djupa snön. Ätit god middag med min mamma och köpt en godispåse(vilket jag ALDRIG gör).

Nä nu ska jag fortsätta att titta på halvkeff TV och bara ta det lugnt. Imorgon kommer Jenny hit, vi ska öva musik!


SNÖ

Godmorgon! Inte för att morgonen är så god idag...men...

Hoppar över första lektionen idag, det är det värsta snövädret på hela vintern alltså. Jag har två lektioner som jag måste(och vill)gå på idag, så vid elva tiden ska jag ta mig ut i det här sinnesjuka vädret. Wish me luck!
Håller tummarna för att lektionerna inte är inställda bara....känns inte som om Brännkyrka skulles ställa in lektioner iförsig.


It's driving me out of my mind


Dancing in the moonlight waiting for the sunrise

Hellu!
Det är förjävligt att det har börjat snöa och bli kallt igen....hoppas verkligen det inte håller i sig. Fryser halvt ihjäl härinne, trots filtar och täcken, blä! Snart ska jag nog fixa lite te.

Det är helt sjukt att jag nästan glömt bort att jag fyller 19 nästa lördag. Det känns som om det inte alls var längesen jag räknade dagar inför artonårsdagen...Men snart är det dags att fylla år igen, så jag funderar lite på hur jag ska göra. Det är lite som en tradition att ha middag för mina vänner, så så blir det nog i år igen.
Äh nu svamlar jag, inte så intressant att höra om det kanske. 

Nu blir det te.

Seglar bland stjärnorna

Tjoohoooo!
Idag har varit en lång dag. Blev väckt av ett vabb-sms och insåg att jag antingen kunde fortsätta sova eller försöka få tag i mina projektarbets-vänner. Det blev det sistnämnda och efter en hel del krångel med både bussar och tunnelbanan så möttes vi på Stureplan.
Efter lite testfilmning så satte vi igång med att filma och det gick faktiskt väldigt bra! Det var helt sinnesjukt kallt efter ett tag, vad är grejen med att det ska bli kallt, blåsigt och snöigt igen? BLÄ på det!

Jag börjar förresten bli ännu mer sjuk. Halsen är inte snäll mot mig och feber har jag också. Usch usch.
Nu ska jag titta lite mer på Mauro och Pluras kök!


Wooop

Hellu!
Första studiedagen idag. Min hals är döende haha, känns som någon epidemi som går eftersom vi är flera stycken som är sjuka nu. Usch! Det lutar ändå mot att jag ska åka och hämta material till vår dokumentärfilm, kameran måste laddas inför imorgon när vi ska börja filma.
Jag har dessutom bokat in några träningspass idag, har inte tränat på flera dagar så jag mååååååste verkligen träna idag, sjukdom eller inte!


Dag 24

Det här får mig att gråta
Vad konstigt att svara på det. Det är nog ganska blandat faktiskt. Jag är inte en sån som gråter till filmer, böcker och sånt. Jag gråter inte så ofta för den delen heller. Svååårt att svara på utan att bara säga "när jag är väldigt ledsen", men det är lite så det är. När jag är ledsen, blir besviken eller rent utav sviken. Ja, så är det nog!


I don't think that they'd understand

Godmorgon!
Vaknade av att solen strålar in i mitt rum, trots försök till att stänga den ute med gardiner. Inte mycket att göra mer än att inse att det är dags att gå upp!
Igår var en kul, men lite spårad kväll. Tjoho....

Idag tror jag inte jag ska göra mer än att ta det lugnt och få en del plugg klart(som om det kommer hända hihi).
Jag tror jag ska börja med att äta något iallafall, är sjuuuukt hungrig. Adjöss!


Du kan följa mina spår hem

Godmorgon mina vänner!
Jag är vaken tidigt för jag ska snart åka iväg och övningsköra med min faster. Hihihi spännande! Efter det ska jag följa med mamma och morbror för att kolla saker till vårt badrum som ska renoveras, jag vill säga min åsikt om färger på kakel, design på badkar och så. Det ska bli soft! Vi ska åka förbi Jenny och hämta hennes digitalpiano som jag ska få låna på vägen tillbaka också, så att jag kan öva till musiken.

Ikväll ska vi ut några från klassen, ska bli jättekul faktiskt! Tjoho fullspäckad lördag.
Nu måste jag springa iväg!
 

Dag 23

Det här får mig att må bättre
När jag mår dåligt, är ledsen, arg eller besviken så finns det en medicin som alltid fungerar - musik.
Musik passar till alla humör och i alla olika sammanhang. Musik är underbart, musik kan dock göra mig mer ledsen om jag är ledsen men även mer glad.

Musik får mig att känna något och det gör mig glad!


Fairy Paradise

Helluuuuuuuuuu mina vänner! Jag ser att ni har blivit lite fler som kikar in här, välkommen! Kul!
Har inte haft så mycket att uppdatera på sista tiden, inte för att jag inte gjort saker, men har bara inte haft något direkt att skriva. Well well!

Idag har jag hunnit med ett besök hos doktorn, några timmar i skolan och en utbildning om hur man håller i årsmöten. Doktorn skickar mig vidare till ett ställe där jag ska få låna någonslags mask som man har på sig när man sover...kommer känna mig som Darth Vader hihihi. Utbildningen var soft, vi fick mackor och massa information om hur man gör årsmöten roligare.

Nu ska jag se  på Mad Men sen blir det sömn.
Imorgon börjar en lång helg vilket verkligen är behövligt just nu.

When the sun comes down

Tjoho!

Har hunnit med att vara i skolan och träna i 50 minuter idag. Usch vad intetsägande det är att springa under så lång tid, men men! Det är bra att göra! Imorgon tänker jag bestämt nog ta sovmorgon från första lektionen för att slippa en typ fem timmar lång håltimme. Ska istället gå förbi doktorn, ha möte och försöka få tid hos frisören.
Sen blir det skola som vanligt med stödmatte till klockan fem.......Jag borde inte klaga, men jag tycker ändå det är dåligt att skolan inte har de resurser som krävs under den tid det faktiskt är meningen att man ska göra kursen.

Well well, ser fram emot helgen! Ska bli soft!
Nu ska jag försöka trötta ut mina ganska pigga ögon med att titta lite på Black Swan.
Godnatt!

 

I'm protected by a humming bird


RSS 2.0