All I ask of you.

Julfirandet är nu officiellt över för min del. Tre dagars firande blev det, så är ganska så trött på julmaten nu.
Har fått en hel del fina och önskade presenter, julen har varit bra helt enkelt. Nu blir det jobb i lite mer än två veckor framöver, ska bli kul att ha något att göra om dagarna.

Det känns lite som om julen var så lång att det redan har varit nyår, men det har det inte, på lördag ska jag och Joel äta världens lyxmiddag hos Jenny och Nicklas, sen får vi se vad vi hittar på för något. Det är väldigt skönt att det inte är någon panik längre över att göra värsta grejerna på nyår, jag känner inte att det är något måste med dödsröj längre. Att bara vara några stycken känns faktiskt ganska skönt.

Tråkigt bara att man ska vara förkyld VARJE nyår. Poo.

En välsignat God Jul!

Hehehehe. Idag har jag och mamma varit i Liljeholmen en sväng, köpte de två allra sista julklapparna från familjen. Resten av dagen har jag spenderat med att baka tårta och muffins, slå in paket så fint som möjligt, slå in julgodis i små förpackningar och slutligen ätit en väldigt julig middag - tacos! Nomnomnom. Så nu är det bara att invänta julafton som är här om cirka fyrtio minuter. Är inte trött och faktiskt inte heller så överdrivet sugen på att spela Skyrim(!!!!!!!). Så jag vet inte riktigt hur jag ska fördriva min tid innan jag åker iväg till sömnlandet.

Men men, imorgon ska bli en bra dag. Klockan 19:00 kommer jag traditionellt känna hur en gnutta Robin Hood-känsla sprids i hjärtat. Julen skulle inte vara samma sak utan Karl-Bertil Jonsson.

Ghost, Spirit, Alien.

Blir inte så värst mycket skrivande här nu. Skyller på julen och att jag helt enkelt har annat för mig.
Igår var jag och Joel hemma hos Jenny och Nicklas, vi kollade på en film som heter The Fourth Kind. Det är en skräckfilm som är delvis verklighetsbaserad och handlar om kontakt mellan människor och icke mänskliga varelser, typ utomjordingar alltså. Den utspelar sig i Alaska och  handlar om människor som blir bortförda av de här utomjordingarna. Jag tycker att den var ganska läskig medan vi såg på den, men efteråt började jag mer undra över varför utomjordingarna skulle vilja skada människor, om dem nu finns? För det människorna i filmen verkade vara med om var knappast särskilt vänligt. I filmen var det dock med riktiga ljud- och videoupptagningar, så jag vet inte riktigt vad man ska tro, men vårt psyket kan göra en hel del med oss.

Idag började jag och Joel kolla på en film av Stanley Kubrick(som har gjort The Shining och Clockwork Orange bland annat)som heter Eyes Wide Shut. Den är weeeird! Vi hann inte kolla klart på den, det är drygt en tredjedel kvar så det ska bli spännande att se vart filmen slutar. Konstiga sektlika sällskap, maskeradutstyrslar och lite annorlunda sexuella företeelser beskriver filmen ganska bra, än så länge.
Imorgon ska jag på inlärning för mitt vikariat på vårdcentralen för sista gången, sen kommer jag få klara mig själv(LÄSKIGT!)men det ska nog gå bra. Måste gå och lägga mig i tid bara, klockan är ställd på tjugo över fem. Poop.

Tatueringar och träning.

GAH, vad dåligt det är att sitta och kolla på tatueringssidor när det inte är läge för att tatuera sig. Men ändå kan jag inte hindra mig, har massor av idéer som spirar gällande nya konstverk, men allt får vänta ett tag. Innan det blir någon mer tatuering ska jag masa mig iväg och lämna blod, något jag tänkte göra för typ....två år sen men inte kunde eftersom att jag just tatuerat mig och piercat mig. Då får man nämligen inte lämna blod förräns sex månader efter tillfället. Så i januari kommer jag sitta på blodcentralen med en slang i armen och sedan kassera in juice och leverpastejsmacka, för det får man nämligen när man lämnat blod!

Imorgon ska jag ÄNTLIGEN köpa mitt nya gymkort och träna med Erika, får hoppas på att jag inte stupar på löpbandet med tanke på hur längesen det faktiskt var sen jag tränade sist, men nu ska jag komma igång igen.
Tanken är att träna åtminstone några gånger i veckan. Det är en ganska fin gräns mellan att träna lagom och för mycket för mig. Förra vintern var jag och sprang fyra dagar i veckan, minst två mil åt gången, vilket jag upptäckte var sådär för mina vader som knappt ville gå upp för trapporna i skolan efter det.
Men det är alltid skönt att ha någon att träna med, då är det lättare att ta sig iväg till gymmet på något vis.




Tredje advent.

Komiskt nog halkade jag och ramlade dagen efter mitt senaste inlägg. Wheeeeeeeeeew. Så nu har jag gjort illa ena ankeln och det är ganska osoft. Damn you ice! Men jag har skaffat Skyrim, så har inte behövt vara ute och röra på mig alltför mycket. Så det har blivit en del spelande i helgen, men har också hunnit med ett besök till IKEA, 40-års fest och så har jag varit med Joel också.

Imorgon ska jag ha en till halvdag på vårdcentralen, brukar tydligen vara rätt fullt upp på måndagar så får se hur det går! Är inte så särskilt taggad på att gå upp innan klockan sex dock.....Men slutar klockan tolv och då ska jag träffa Joel. Nån dag i veckan ska jag köpa de julklappar jag har kvar att köpa också.


Halka, snubbla men inte ramla.

Ännu en till inlärningsdag på vårdcentralen. Det går bra, idag hade jag lite mer ansvar och det gick faktiskt ganska bra. Imorse när jag traskade iväg mot bussen flög det omkring snöblandat regn i luften, marken var glashal och jag höll på att halka flera gånger, men nu verkar vädret ha ordnat upp sig.
Gick runt lite i Liljeholmen, hittade fler julklappar och träffade Jenny och Nicklas som satt inne hos frisören.
I början av nästa vecka ska jag jobba två gånger till, sen är inlärningen slut och då får jag helt enkelt klara mig själv!

Jag vet inte riktigt om jag ska hitta på något senare idag. Nu ska jag dricka lite iskaffe och ta en eftermiddagslur.


Snö på marken och julklappshandling.

Nu känns det som om vintern verkligen är här. Kändes extra mycket när jag gick upp tio över fem imorse. Första dagen på mitt nya jobb idag, håller på att lära mig hur allt fungerar. Idag har jag lärt mig hur man frankerar brev, registrerar saker och ting i programmet så det känns faktiskt bra! Imorgon tror jag till och med att jag kan ta lite mer ansvar under den öppna mottagningen. Det enda som är negativt är det att jag behöver gå upp så tidigt.
Det var faktiskt inte så svårt som jag trodde det skulle vara att komma upp imorse, får hoppas på att det fortsätter vara så.

Igår var jag med Joel och såg på Dubbelliv 2. Det var en förhandsvisning av serien som han har varit med i på SVT. Den kommer att börja gå i januari, antagligen på Barnkanalen. Enligt mig borde den dock gå på SVT typ klockan 19:00 på lördagar. Avsnitten är under femton minuter långa och kommer upp på SVT-play så se det! Jag tycker att andra säsongen var jättebra och SÅ mycket bättre än den första(som förövrigt finns på SVT-play nu).
Så det kan man kolla på om man vill se något bra!

Idag köpte jag förresten två julklappar. Ska inte köpa så jättemånga julklappar i år med tanke på att jag inte har råd med det. Men lite ska det allt bli!


Besök på museum.

Saco-mässan var sådär. Jag och Joel var väl där i kanske...fyrtio minuter? Fick iallafall med oss kataloger från de skolor vi ville ha plus att vi fick veta vad antagningen ungefär varit. Så, lite mer klar på vart och när, men inte helt.

Idag har jag varit med Joel och hans mamma på Etnografiska Museet och tittat på en utställning om Afghanistan. Den var faktiskt ntressant, fanns en massa arkeologiska fynd som var väldigt välbevarade för att ha funnits i 4000 år minst. Bland annat smycken från nomadgravar, dryckeskärl, kronor, möbler och till och med delar av byggnader. Ur nutida synvinkel så är Afghanistan ett krigshärjat land som har haft mycket problem vilket har gjort att folket har blivit lidande. Det har helt enkelt varit ganska instabilt, men utställningen visade en helt ny bild om det som var innan det blev så. Landet har faktiskt en hel del med bland annat Grekland och Egypten att göra, det syntes väl på de saker som fanns där. Alla föremål har Etnografiska Museet fått låna från Afghanistans National Museum.

Jag fick en jättefin liten grön växt av Joels mamma också. Den ska få bo här på mitt nattduksbord såfort jag hittat en kruka åt den. Ikväll ska jag träffa några kompisar och dricka lite öl! Imorgon blir det tårtbakning och kalas för min storasyster. Godkväll!


En ihopfällbar krona i guld som fanns på utställningen!

Att vänja sig vid tidiga uppvaknanden.

Godmorgon! Det är inte varje dag jag går upp klockan åtta. Känner mig faktiskt förvånansvärt pigg. Idag ska jag till Saco-mässan och förhoppningsvis bli lite klarare på hur jag ska göra med min utbildning. Vad är grejen med att det inte är gratis förresten? Jag förstår att det är en organisation som behöver pengar för att gå runt och så vidare, men tycker ändå det är ganska osoft att betala när man inte behövde göra det på gymnasiemässan.
Det är bara 50 kronor och det är det nog värt faktiskt.

Nu ska jag hitta några kläder och åka iväg!

RSS 2.0